Herinnerkunst: kindertekeningen en handgeschreven briefjes voor aan de muur

 Niets is zo persoonlijk als een handschrift. Een lief klein briefje of een handtekening van een (overleden) dierbare kan daardoor van onschatbare waarde voor je zijn. Zo waardevol, dat je het wel aan de muur zou willen hangen. Toch doen we dat vaak niet. Omdat het niet een heel mooi briefje is, of omdat het eigenlijk maar een boodschappenlijstje is met daaronder een ‘dikke kus, mam’ is.

Van zo’n persoonlijk stukje tekst kan ik een waardevol kunstwerk voor aan de muur maken. Groter dan het origineel, maar net zo uniek als de handgeschreven tekst op papier. Een stukje herinnerkunst. Een mooie

manier om van een persoonlijke herinnering iets blijvends te maken.

 

Van handgeschreven tekst naar herinnerkunst, hoe doe ik dat?

Bij het maken van herinnerkunst wordt de tekst of tekening die je graag aan de muur wilt hebben ingescand en op de computer bewerkt. Vervolgens wordt de tekst met een laser uit hout of plexiglas gesneden. De tekst wordt met de hand op een ondergrond bevestigd en voorzien van een mooie lijst. Zo kun je de tekst aan de muur hangen en bewaar je op die manier iets heel persoonlijks van degene die je zo dierbaar is. 

Kindertekeningen bewaren als herinnerkunst

Hoeveel kindertekeningen heb jij op zolder liggen waar je niets meer mee doet? Hoe vaak hebben jouw kinderen hun eigen tekeningen uit de oud papierbak gevist die jij daar ‘per ongeluk’ in hebt gegooid? Niet

alleen tekst is geschikt voor het maken van herinnerkunst. Ook kindertekeningen kunnen op een mooie manier een blijvend plekje aan de muur veroveren. Op die manier is het bewaren van kindertekeningen niet meer een ‘moeten’, maar kun je iedere dag vol trots en vertedering kijken naar de tekeningen van je kroost. Het is mogelijk om met verschillende kleuren te werken.

 

Herinnerkunst is handwerk en daardoor zijn niet alle teksten of tekeningen geschikt om een kunstwerk van te maken. Heb je zelf een papiertje of een tekening waarvan je benieuwd bent of deze geschikt is? Je mag deze

altijd naar mij mailen, dan kan ik kijken wat de mogelijkheden zijn. Het spreekt voor zich dat ik zorgvuldig omga met jouw bijzondere herinnering. Je kunt daarom zelf je tekst of kindertekening inscannen, maar het is ook mogelijk om het door mij te laten doen.

 

Wat kost herinnerkunst?

De kosten van het maken van herinnerkunst kunnen uiteenlopen. Dat heeft te maken met het formaat en met  de hoeveelheid werk die in het maken van een tekst of tekening zit. Het ene krabbeltje zal weinig detail bevatten of slechts in één kleur geprint worden, terwijl een kindertekening vol detail zit en daardoor meer bewerking en/of kleur nodig heeft. Ter indicatie: de prijzen kunnen variëren tussen de €40,- en €80,- per kunstwerk op A4 formaat. Neem voor een precieze prijs contact met me op.

 

 Vragen? Neem gerust contact met ons op!